De schone Namen van Allah swt en Zijn verheven Eigenschappen en Handelingen

Bismillah wa salatu wa salam 3ala rasulillah,

Het is mooi om te zien dat verschillende du3aat deze belangrijke wetenschap begonnen zijn met er aandacht aan te geven. Je kunt je afvragen waarom nu pas? Maar in Nederland zegt men beter laat dan nooit. Sowieso is deze wetenschap in het Arabisch al lang aanwezig, maar mijns inziens niet breed genoeg en dat betekent dat het nog minder is in het Nederlands en Engels. Maar ook hier zeg ik dan beter iets dan niets. Voor mijn bescheiden bijdrage hieraan zie: http://bilaljh386.386.axc.nl/Namen_van_Allah/

Het tekort hierin heeft misschien ook te maken met dat het spreken over Allah swt zonder kennis erger is dan shirk:

قُلْ إِنَّمَا حَرَّمَ رَبِّيَ الْفَوَاحِشَ مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَمَا بَطَنَ وَالْإِثْمَ وَالْبَغْيَ بِغَيْرِ الْحَقِّ وَأَن تُشْرِكُوا بِاللَّهِ مَا لَمْ يُنَزِّلْ بِهِ سُلْطَانًا وَأَن تَقُولُوا عَلَى اللَّهِ مَا لَا تَعْلَمُونَ (7:33)

7:33 )   Zeg: “Mijn Heer heeft slechts de zedeloosheden verboden, wat er openlijk van is en wat er verborgen van is; en de zonde; en de overtreding zonder recht; en dat jullie Allah deelgenoten toekennen, waarvoor Hij geen bewijs heeft neergezonden en dat jullie over Allah zeggen wat jullie niet weten.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.